Harderwijk in de zon

Veel belangstelling voor “Harderwijk in de zon”

Op dinsdag 17 juni stond het gemeentehuis van Harderwijk geheel in het teken van zon. De gemeente Harderwijk organiseerde samen met Veluwe Duurzaam ‘Harderwijk in de zon’, een informatieavond over zonne-energie. Tijdens de informatieavond kregen de ruim 110 bezoekers nuttige informatie en praktische tips over zonne-energie.  De gemeente Harderwijk kijkt tevreden terug op een succesvolle avond.

De avond werd geopend door Bram Oudejans, beleidsmedewerker van de gemeente Harderwijk. Hij gaf een korte toelichting over ‘ Harderwijk Energieke Stad’.  De gemeente Harderwijk heeft namelijk de ambitie om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren naar 45% in 2031. Zonne-energie is één van de mogelijkheden waarmee deze doelstelling behaald kan worden. De inhoudelijke informatie over zonne-energie werd gegeven door Doeko Hekstra. Met een duidelijke presentatie en zijn eigen ervaringen, wist hij het publiek te boeien. Daarna konden de aanwezigen vragen stellen aan een panel bestaande uit Bram Oudejans, Doeko Hekstra en Jan Verbaan. Verbaan is inwoner van de gemeente Harderwijk en trotse eigenaar van zonnepanelen.

Op de bedrijvenmarkt lieten bezoekers zich verder informeren door regionale installateurs die naast technische kennis ook een grote variatie aan zonnepanelen lieten zien. Ook konden bezoekers in gesprek met de huiseigenaren uit  Harderwijk die zelf zonnepanelen hebben. Petra Lievense, Mark Lit, Jan Verbaan en Julius Wagenaar deelden met veel enthousiasme hun ervaringen

Tijdens de avond kwam duidelijk naar voren dat investeren in zonne-energie juist nu verstandig is. Investeren in zonne-energie levert meer geld op dan dat het geld op de bank staat. Dit vanwege de aantrekkelijke prijzen van de zonnepanelen en de stijgende energiekosten. Daarnaast kunnen ook andere redenen een rol spelen bij de aanschaf van zonne-energie-installaties. Zoals zorg voor het milieu of de wens om zelf energie op te wekken.

Bekijk de presentatie van Doeko Hekstra